Yläkuva 04 Joutsenet 01.jpg

Luotettavaa äitiys- ja neuvolatietoa Suomesta

Neuvolatyö on Suomessa keskeinen osa perusterveydenhuollon ehkäisevää ja terveyttä edistävää toimintaa. Palvelut ovat perheille vapaaehtoisia ja maksuttomia. Kunnat vastaavat äitiys- ja lastenneuvolapalvelujen järjestämisestä.

Neuvolatoiminta aloitettiin vuonna 1922. Suomalaisen neuvolajärjestelmän kehittäjänä pidetään professori, arkkiatri Arvo Ylppöä. Ensimmäinen neuvola perustettiin 8 henkilön voimin ja se kasvatti suosiotaan vuosi vuodelta. Neuvolatoiminta levisi ympäri Suomea nopeasti. Ensimmäisten toimintavuosien aikana lapsikuolleisuus laski 15 prosentista 3 prosenttiin.

Nykyään Suomi on vuodesta toiseen valittu parhaaksi maaksi olla äiti ja tilastojen mukaan Suomen lapsi- ja äitikuolleisuus on maailman alhaisimpia.

Layette yrityksenä

Kuten monet muutkin menestystarinat, Layetten tarina alkoi sairaalan synnytyssalista. Toimitusjohtajamme Sini on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja kätilö, ja hän on työskennellyt synnytyssalien lisäksi myös vastasyntyneiden teho-osastolla ja synnyttäneiden vuodeosastolla. Tuolloin hän ei vielä ymmärtänyt, että muualla maailmassa odottavat äidit, vastasyntyneet ja perhe eivät välttämättä saa vastaavaa huolenpitoa ja tunnetta siitä, että heistä välitetään.

Neuvola-kansallisaarteemme arvo valkeni Sinille hänen vietettyään kaksi vuotta Kaliforniassa miehensä työkomennuksen vuoksi. Innovatiivinen ilmapiiri ja teknologian tarjoamat mahdollisuudet imaisivat myös Sinin mukaansa. Mieleen palasi toive auttaa odottavia äitejä ja perheitä ympäri maailmaa.

Miten voisimme viedä tätä osaamista myös ulkomaille kaikkien sitä tarvitsevien ulottuville? Syntyi ajatus neuvolatiedon paketoimisesta helposti saatavilla olevaksi palveluksi. Suomalainen äitiyspakkaus ja koulutus olivat jo raivanneet tiensä maailmanmaineeseen. Olisiko seuraavaksi neuvolatiedon vuoro?

Missiomme ja visiomme

Haluamme tukea pienokaisia ja odottavia perheitä heidän matkallaan vanhemmuuteen. Layette-mobiilisovellus ja sen virtuaalinen äitiysneuvola tuovat maailman parhaan neuvolatiedon ja osaamisen näiden perheiden ulottuville kaikkialla maailmassa ja mahdollistavat luottavaisen ja rakastavan vanhemmuuden.

 

Me Layettessä uskomme, että jokainen perhe ansaitsee maailman parhaan tuen tällä haastavalla matkallaan.

Sini voitto.jpg

Voittoisa Layette

  • Vuoden kasvupotentiaalisin Digital Health -yritys / KasvuOpen

  • Suurimman kasvuloikan mahdollisuudet / Gazelle Award

  • Tampere Pitching Competition / Stream Startup Festival

  • Vuoden paras keksintö / JCI Finland, Suomalaisten keksijöiden tukisäätiö

  • Open Innovation Contest alueellinen voittaja, (Nordic/Baltic) / NTT DATA

  • Tuottava idea, alueellinen voittaja / JCI Finland

  • Nordic China -voittaja

  • Tuottava idea, kansallinen voittaja / JCI Finalnd

  • Vuoden kasvupotentiaalisin "Future health and Wellbeing" -yritys

  • International Venture Academy -TOP 3